Sommarens musketörer

Sommarens musketörer

De tre musketörerna!

Som i sommar kämpat med fisketrådsnystan, kantrande kanoter, stickande eldrök i ögonen och deg i både hår och sandaler – det här är vi tre.

Cia Larsson, tänder gärna gnistan för naturen hos folk. Med ny knäprotes rör hon sig i regel runt baslägret och elden, i ett ständigt moln av rök och mjöl.

Cia Larsson,
tänder gärna gnistan för naturen hos folk. Med ny knäprotes rör hon sig i regel runt baslägret och elden, i ett ständigt moln av rök och mjöl.

Mohammad Nour Tadmori Viktig vikarie under sommaren! Man kan säga att han är Cias högra hand och vänstra ben efter knäoperationen. Du hittar honom vid lägerelden eller allra helst nära vattnet, gärna utrustad med spö och mask.

Mohammad Nour Tadmori
Viktig vikarie under sommaren! Man kan säga att han är Cias högra hand och vänstra ben efter knäoperationen. Du hittar honom vid lägerelden eller allra helst nära vattnet, gärna utrustad med spö och mask.

Bengt Förleder gärna ALLA människor ut i naturen och får dem att känna sig trygga där. Rör sig oftast till kanots eller till fots.

Bengt Granneli/IUT-eko
Förleder gärna ALLA människor ut i naturen och får dem att känna sig trygga där. Rör sig oftast till kanots eller till fots.

Vi har under sommaren dragit till skogs med ett par hundra nyanlända, vilket i princip innebär att det;

  • bakats minst 200 brödkakor över elden
  • krokats 200 sprattlande daggmaskar
  • slagits tusentalet gnistor med tändstål

Det innebär också att mer än 200 personer suttit på mosskuddar eller lutade mot trädstammar under största möjliga tystnad. Då naturen fått lov att göra ett av sina många underverk, ge en stunds stillhet och harmoni.

Vi har visat och berättat om svenska djur, bär och svampar. Allemansrätten har gått som en röd tråd genom allt vi företagit oss.

Framför allt har var och en fått vara sig själv och äkta mänskliga möten har varit många, givande och varma. Och vi fortsätter under den kyligare hösten 🙂

Projektet utförs på uppdrag av Stiftelsen Skånska Landskap och med medel från Stiftelsen Skogssällskapet

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *