Runt husknuten.

Runt husknuten.

Intresset för att hitta ingredienser till maten i naturen har nog alltid funnits, men senaste åren har det sannerligen exploderat!

I spåren av pandemin (och behovet av vettiga aktiviteter) har maten som hittas alldeles runt husknuten blivit högt eftertraktat, av oss båda.

Nässlor har blivit till olika soppor och pajer.

Sedan blev det fokus på kirskål som blivit till soppor och omeletter.

Sen hamnade vi i ramslöks-läge och testade alla möjliga olika spännande recept: olja, smör, pesto, soppor, omelett, lammgryta mm mm.

Plötsligt fick vi upp ögonen för trädgårdens körvel och det kokades soppa även på den växten.

Därefter gick vi in i maskrosperioden och det fixades ”kapris” av knoppar och Nuggets av blommor. Och så klart många kilo sallad. Gärna lite ängssyra på den. Supergott!

Sallad på maskrosblad

Nuggets på maskrosblommor

Lammgryta med ramslök

Chips på kirskål

Omelett med ramslök, tomat och fetaost. Gott!

Vi fortsätter laborera med fynd från närmiljön 👍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *