Bokprojekt Ås- till åsleden

Bokprojekt Ås- till åsleden

Solen flödar över Jällabjärs betesmarker, våren kryper liksom in under mitt skinn och en släng av den där sprittande vitsippekänslan landar i min kropp. Gud så skönt att få lägga undan sorgen åtminstone en stund. Vi kliver på, hunden och jag, tacksamma över att det ännu inte är betessäsong och att vi den här gången slipper halvtokiga kossor i hasorna. Längre uppåt backen tar skogen över och när jag närmar mig kullens topp skärps mina sinnen. Jag är en detektiv – på jakt efter en vulkanrest. Min första. Hur ser en sån ut? Vad söker jag efter?

Min tanke väckte berget. Man ska tydligen vara vaksam på vilka tankar man bär på. Marken börjar skälva och välva sig i konvulsioner…

Solen sjunker allt längre ner mot horisonten, snart är skumtimmen här. Dags att röra på sig, återvända hem.  Då ser jag att den mossiga stenen snett framför mig börjar röra på sig, vecklar ut sina lemmar och ett par svartpepparögon plirar mot mig…

Jag skriver vidare 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *